Πιστοποιητικά Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων

business woman at the reception of a hotel checking in

 

Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο Κατάταξης Ενοικιαζόμενων Δωματίων/Διαμερισμάτων σε κλειδιά:      

 

Η Mobidec  κατευθύνει και συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες σχετικά με τις νέες προδιαγραφές για την Κατάταξη Τουριστικών Καταλυμάτων

και αναλαμβάνει την διαδικασία έκδοσης των Πιστοποιητικών Κατάταξης Καταλυμάτων.

Η Εταιρεία μας με την μακρόχρονη πείρα της είναι σε θέση να βοηθήσει την επιχείρηση σας στο να μπορέσετε να αξιολογήσετε σωστά το τουριστικό σας κατάλυμα και να προχωρήσετε -εάν επιθυμείτε- στην αναβάθμιση της κατηγορίας του, που θα σας οδηγήσει και στην καλύτερη αξιολόγησή σας από τα διεθνή τουριστικά site.

  • Σχεδίαση προτεινόμενων παρεμβάσεων

Μέσω κατευθυνόμενων τροποποιήσεων και λειτουργικών παρεμβάσεων που είμαστε σε θέση να προτείνουμε, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν την κατάταξη που θα ανταποκρίνεται ιδανικά στις ανάγκες και στους σκοπούς τους.

Η εμπειρία και η  κατάρτισή μας πάνω σε θέματα επιθεωρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων – διαμερισμάτων, μας δίνει το προνόμιο να παρέχουμε υψηλής ποιότητας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων στα κλειδιά που επιθυμείτε.  

Ο νέος νόμος  4582/2018 αναθέτει την πιστοποίηση της κατάταξής των Eνοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων & Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σε κλειδιά στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ), μέσω μηχανικών, έτσι ώστε να διασφαλιζεται   η αξιοπιστία της διαδικασίας πιστοποίησης  των καταλυμάτων, με το μικρότερο κόστος και το υψηλότερο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Ως ΕΕΔΔ, ορίζονται οι εγκαταστάσεις διαμονής που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή και σε διαμερίσματα ενός ή περισσοτέρων χώρων με λουτρό και αποτελούν μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Αναπτύσσονται σε συγκροτήματα μέχρι 30 δωματίων, λαμβανομένων υπόψη στον υπολογισμό των υπνοδωματίων και των καθιστικών, εφόσον σε αυτά εκμισθώνονται κλίνες.

Επίσης μπορούν να αναπτύσσονται και σε κτήρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (παραδοσιακοί ξενώνες).

Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η κατάταξη σε κλειδιά,

είναι τα εξής :

Α) Οι ελάχιστες επιφάνειες του κάθε χώρου (δωμάτια, καθιστικό, λουτρό, κοινόχρηστος χώρος).

Β) Τα χαρακτηριστικά του κτιρίου/επιχείρησης, όπως, εάν είναι παραδοσιακός ξενώνας ή εάν διαθέτει χώρο εστιατορίου, στάθμευση, συναγερμό, γυμναστήριο/sauna, Jacuzzi, ασανσέρ, παιδότοπο, πρόσβαση σε ΑμεΑ κ.άλ.

Γ) Τα χαρακτηριστικά του δωματίου, π.χ. εάν διαθέτει: παράθυρο/μπαλκονόπορτα, σίτες, θέρμανση, air condition, τζάκι, κήπο, βεράντα κ.άλ.

Δ) Ο εξοπλισμός δωματίου/διαμερίσματος., π.χ. εάν διαθέτει: Επαρκή εξοπλισμό επίπλωσης, κρεμάστρες, φώτα ασφαλείας, στρώματα, τηλέφωνα πρώτης ανάγκης, ειδικούς καταλόγους σε σύστημα Braille, Internet, δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, σίδερο, πλυντήριο ρούχων κ.ά.

Ε) Οι υπηρεσίες και οι παροχές της επιχείρησης, όπως εάν διαθέτει: Ζεστό νερό, συχνό καθαρισμό και αλλαγή σε σεντόνια και πετσέτες, μεταφορά αποσκευών, website, room service, on line booking, κ.ά.

ΣΤ) Ο εξοπλισμός του μπάνιου (πιστολάκι, ντουζιέρα/ μπανιέρα, υδρομασάζ, κ.ά.).

Ζ) Ο εξοπλισμός κουζίνας διαμερίσματος/studio (κουζίνα, απορροφητήρα, ψυγείο, βραστήρα, τοστιέρα, φούρνο μικροκυμάτων, καφετιέρα).

Η) Αναψυχή (πισίνα, παιδική πισίνα γυμναστήριο).

Θ) Διάφορα (διαδικασία απεντόμωσης, στολές προσωπικού, γνώση αγγλικής, ηλιακό, Φ/Β, κ.ά.).

Ι) Ειδικές πιστοποιήσεις (ISO 9001, Καλάθι πρωινού με τοπικά προϊόντα, κ.άλ. πρότυπα).